Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lund Contemporary drog 1600 besök!

Festivalhelgen Lund Contemporary blev en stor publiksuccé, med 1600 besökare på totalt 9 evenemang.

Musikalisk rundvandring på Skissernas Museum. Foto: David Riebe
Musikalisk rundvandring på Skissernas Museum. Foto: David Riebe

20 uruppföranden fördelade på sju välbesökta konserter, en föreläsning om förhållandet mellan musik och bildkonst på Skissernas Museum och en paneldebatt om vår tids musik i Kapellsalen - allt detta lockade sammanlagt 1600 besök under den helt nystartade festivalen Lund Contemporary 2017 (3-5 februari). Flera hundra fanns i publiken vid både körkonserten "10-10" i Allhelgonakyrkan, den ceremoniella jubileumsmusiken av Hans Gefors i universitetsaulan och den musikaliska rundvandringen på Skissernas Museum. Den nybyggda Rausingsalen på museet var fullsatt när stråkorkestern Musica Vitae framträdde på södagseftermiddagen.

Vi på Odeum är mycket stolta över att, tillsammans med vår samarbetspartner Skissernas Museum och alla medarrangörer, ha kunnat nå ut med den samtida konstmusiken till så många människor. Det är vår ambition att upprepa denna succé och att Lund Contemporary ska bli ett återkommande och självklart inslag i Lunds musikliv!

Se hela festivalprogrammet här.

Odeum

Lunds universitet

Box 117, 221 00 Lund

Telefon: 046-222 72 13

sofia.rydberg [at] odeum.lu.se