Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Odeum på universitetets Framtidsvecka

Lunds universitet bjuder in till den årliga Framtidsveckan 12-18 oktober, denna gång med temat "Krafter i rörelse". Odeum medverkar genom Lunds akademiska kör som uruppför Kjell Perders nyskrivna komposition "Det förlorade paradiset" samt med en föreläsning där Director musices Patrik Andersson resonerar på temat "Musik som krafter i rörelse".
krafter i rörelse

Föreläsning: Musik som krafter i rörelse

Torsdag 15 oktober | kl. 19.00 | Kapellsalen, Palaestra et Odeum

"Krafter i rörelse" är en perfekt metaforisk beskrivning av musik, inte minst så den renodlande instrumentalmusiken. I dess ljudande process hör vi utslag av dynamiska förändringar och rörelse. Men kan musik verkligen röra sig? Vad är det i så fall som rör sig? Kanske vi bara föreställer oss detta imaginärt? Director musices Patrik Andersson beskriver och förklarar hur detta hänger ihop tillsammans med pianisten Johan Hugosson som framför Ludwig van Beethovens pianosonat Pathétique.

Länk till evenemanget i vårt kalendarium: https://www.odeum.lu.se/event/forelasning-musik-som-krafter-i-rorelse

 

Lunds akademiska kör uruppför Kjell Perders "Det förlorade paradiset"

Fredag 16 oktober | Mer info på Körcentrum Syds webbplats: https://www.korcentrumsyd.lu.se/utbildning/seminarier

Odeums kör kommer att delta i en streamad konsert i samband med ett seminarium arrangerat av Körcentrum Syd i samverkan med Lunds Kördagar. Kören kommer att uruppföra Kjell Perders nykomponerade "Det förlorade paradiset". Verket, liksom två andra nyskrivna kompositioner av Martina Tomner och Michael Edgerton (som framförs av Mixtus Cantus respektive Damkören vid Musikhögskolan i Malmö), är specialbeställda av Framtidsveckan på temat "Krafter i rörelse".

 

Om Framtidsveckan:

Lunds universitet bjuder in till den årliga Framtidsveckan 12-18 oktober, denna gång med temat "Krafter i rörelse". Självklart kommer corona och dess påverkan, en stor kraft i rörelse, att tas upp under veckan, men även andra, lika viktiga krafter och dess inverkan på vår framtid kommer att diskuteras. Universitetet bjuder in och visar framtiden genom föreläsningar, konserter, virtuella rundturer och live-streamade debatter. Med veckan vill vi sprida kunskap om den senaste forskningen, och riktar sig till alla som är intresserade av vår tids stora framtidsfrågor. Varmt välkomna - både fysiskt och digitalt!

Se programmet: www.lu.se/framtidsveckan

Programboken som PDF: https://www.lu.se/sites/www.lu.se/files/2020-09/framtidsveckan_2020_program.pdf 

Framtidsveckans Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/657026808547536/

 

 

Senaste nyheter

2020-09-30

Odeum på universitetets Framtidsvecka

Odeum på universitetets Framtidsvecka
2020-09-28

Odeum på bokmässan i Göteborg

Odeum på bokmässan i Göteborg
2020-03-27

Ny bok av Patrik Andersson

Ny bok av Patrik Andersson
2020-03-13

Inställda evenemang till följd av coronavirus

Inställda evenemang till följd av coronavirus
2019-06-25

Lunds universitets brassband på Whit friday 2019

Lunds universitets brassband på Whit friday 2019

Odeum

Lunds universitet

Box 117, 221 00 Lund

Telefon: 046-222 72 74

info [at] odeum [dot] lu [dot] se