Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tema: FILMMUSIK & gästspel

Bildcollage med musikgrupp och kamera. Photo.

Odeum ser fram emot en vår fylld med konserter och samtal om musik!

Vårsäsongens evenemang öppnar storstilat med den fjärde upplagan av Lund Contemporary, Odeums biennal för nyskriven musik och moderna klassiker, där flera av regionens musikinstitutioner samlas för orkester,- kör,- och kammarmusikkonserter och samtal om ny musik. Festivalen varar i dagarna fyra med evenemang utsprida runt Lundagård, såsom Domkyrkan, Skissernas museum, Universitetsaulan och Odeum. 

Temat för vårens evenemang är Filmmusik. Ett brett tema där vi inte minst vill lyfta fram den musik som komponeras till konstfilm. Under Lund Contemporary ger vi två konserter med denna ingång då vi bland annat gästas av filmkonstnären Lina Selander. Med filmmusik som ingång blir det också konserter med Lunds akademiska kör och Akademiska kapellet, Odeums egna ensembler, där vår orkester bland annat ger en storslagen konsert med John Williams filmmusik i Universitetsaulan, The Music of John Williams! En konsert med hög igenkänningsfaktor för filmälskare! Missa heller inte föreläsningskonserten som kretsar kring Ingmar Bergman och musiken i hans filmer.

Vårens två Thursday Talks, Odeums forum för samtal kring musik, ägnas också helt åt filmmusik där vi i slutet av februari spenderar en kväll med musiken i Hasse & Tages filmer samt i maj ett samtal kring den kreativa processen vid komponerande av filmmusik med några av regionens mer framträdande filmmusiktonsättare.

Förutom evenemang som kretsar kring filmmusik bjuder Odeum även på flera gästspel i Universitetsaulan, så som Minna Weurlander & Deseo String Quartet samt Göteborg Baroque som framför programmet Dolcezza di Morte.

Missa heller inte den sista föreläsningen i serien Tyska Tänkare som denna gång ägnas åt Theodor Adorno, en musikfilosofisk gigant. Odeum har bjudit in professor Sven-Olov Wallenstein och pianisten Henrik Berg för ett möte kring Adornos estetik och musiken från andra wienskolan med Arnold Schönberg i spetsen.

Håll utkik på Odeums hemsida under våren för uppdaterad information. Vårens program publiceras som häfte i mitten av januari 2023. 

Läs mer om programmet för Lund Contemporary 2023 här!