Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tema: Världar & Gästspel

Bildkollage Marinens musikkår och galax. Foto.
Marinens musikkår Karlskrona / Galax. Foto: Göran Olsson / Unsplash

Odeum ser fram emot höstens evenemangsserie fylld av konserter, gästspel och samtal om musik! 

Temat för hösten är Världar. Både de som är musikens egna, som vid föreläsningarna En värld av eget slag och Transformationen av musikaliska världar och symfonikonserten En klanglig katedral!, men också de världar som musik kan skildra eller vara ett uttryck för, som vid konserten I sagornas värld med Palaestra vokalensemble. 

Missa inte heller våra Thursday Talks inom ramen för temat världar, såsom panelsamtalet Världsmusik – varifrån, av vem, och för vem? där deltagarna samtalar om och ger oss smakprov på världsmusik. Metaforen världar rymmer många ingångar till musik!   

Under hösten gästas Odeum av Marinens musikkår från Karlskrona. En konsert inom ramen för den svenska Marinens 500-årsjubileum! Missa inte en konsert med en av landets få professionella symfoniska blåsorkestrar. Höstens andra gästspel är av ett helt annat slag då barbershopgruppen Ringmasters gästar Odeum med programmet It´s Showtime
 
Vid sidan av de program som kretsar kring världar ger Lunds akademiska kör och director cantorum Cecilia Martin-Löf en konsert med Johannes Brahms storslagna tyska requiem i mitten av november. Odeum fortsätter också sin serie Tyska tänkare där turen nu kommit till den inflytelserika filosofen Friedrich Nietzsche, som också själv skrev musik. Odeum har bjudit in idéhistorikern Tobias Dahlkvist som samtalar med Odeums Tobias Lund om en av 1800-talets mer originella tänkare. Missa heller inte våra lunchkonserter, Kvartöver, i Kapellsalen 12.15 ett antal fredagar under terminen. 
 
Hösten avslutas såklart med Odeum traditionella julkonserter med Lunds akademiska kör och Akademiska kapellet för att skapa stämning inför den stundande julhögtiden. 
 
Håll utkik på Odeums hemsida under hösten för uppdaterad information. Höstens program publiceras som häfte i slutet av juni 2022. 

Under tiden, klicka här för att bläddra i PDF:en.