Bland ruiner, gudar och krig

bland ruiner gudar och krig
BEETHOVEN 250 ÅR

Ett av Ludwig van Beethovens mest särpräglade och sällan framförda verk är den så kallade Fältslagssymfonin, eller som Beethoven själv namngav den, Wellingtons Sieg oder die Schlacht bei Vittoria. I verket hör vi musik skildra fältslaget mellan England och Frankrike 1813 i Spanien där kanoner förstärker ljudbildens upplevelse av krig och kamp. Missa inte en av Beethovens doldisar i verkkatalogen! På konserten, då även Beethovenuvertyrerna Atens ruiner, Prometheus och Egmont framförs, har vi Beethovenkännaren och förre konserthuschefen Åke Holmqvist som vår guide.

Akademiska kapellet

Dirigent: director musices Patrik Andersson

Entré: 120 kr.

Student, barn, pensionär: 60 kr.

2020-11-08 17:00
Universitetshusets aula