Föreläsning: Musik som krafter i rörelse

krafter i rörelse (blå strömmar)
Föreläsning

I år har universitetet ”Krafter i rörelse” som tema på sin Framtidsvecka vilket är en perfekt metaforisk beskrivning av musik, inte minst så den renodlande instrumentalmusiken. I dess ljudande process hör vi utslag av dynamiska förändringar och rörelse. Men kan musik verkligen röra sig? Vad är det i så fall som rör sig? Kanske vi bara föreställer oss detta imaginärt? Director musices Patrik Andersson beskriver och förklarar hur detta hänger ihop tillsammans med pianisten Johan Hugosson som framför Ludwig van Beethovens pianosonat Pathétique.

OBS - kom i god tid! Begränsat antal platser för att förhindra smittspridning.

Fri entré!

2020-10-15 19:00