Friday at Odeum - Den talande tystnaden

Stilla sjö med dimma
Föredrag
Är tystnad och tystnad alltid samma sak?

Tänk på tystnaden efter en pinsam fråga – och på den som kan uppstå efter en mäktig musikupplevelse. I kvällens samtal undersöker vi den betydelsebärande tystnaden. Vad finns det för olika tystnader inom konsten, vardagen och religionen? Vilken funktion kan tystnaden ha i musik? Hur kan tystnad laddas med innehåll?

Pianisten Hans Pålsson spelar 4’33” av John Cage och ger andra exempel på musikalisk tystnad. I samtalet möter han Cecilia Martin-Löf (director cantorum), Anna Kind (ljuddesigner) och Stephan Borgehammar (teolog). Moderator är Tor Billgren (skribent).

Varmt välkomna!

Under kvällen bjuds det på mingel med våra gäster, bubbel och tilltugg.

fri entré

2019-10-25 19:00 till 21:15