Friday at Odeum: I Beethovens kompositionskammare

beethoven skisser notskrift
BEETHOVEN 250 ÅR

Hur går det till när man skriver musik? Hur ser processen ut? För vissa tonsättare går det snabbt medan andra, såsom Ludwig van Beethoven, fått kämpa med sitt material. Mycket av denna kamp kan vi spåra i de skisser Beethoven lämnat efter sig. Odeum bjuder in till samtal om hur tonsättare arbetar med ett särskilt fokus på Beethovens musik. Med i panelen har vi Beethovenbiografen Åke Holmqvist, kreativitetsforskaren Eva Brodin och tonsättaren Hans Gefors. Vi får även under kvällen höra exempel på några av Beethovens skisser samt stråkkvartettspel med musiker från Malmö Symfoniorkester.

Fri entré!

2020-11-06 19:00