Friday at Odeum - Musik bland stjärnorna

Stjärnfenomen
Föredrag
Kan musik vara ett interstellärt språk?

1977 skickades rymdsonden Voyager 1 ut i världsrymden för att kartlägga solsystemets planeter. Med på resan fanns en guldskiva med musik från jordens alla hörn och kulturer för att tillsammans med bilder av en man och en kvinna, och symboler för att visa var vi finns i världsrymden, ge en bild av en av människans stora landvinningar, musik. Hur hade denna musik förståtts om en utomjording lyssnat till musik? Har någon lyssnat därute? Finns det någon därute? Odeum välkomnar astronomen docent Peter Linde och idéhistorikern prof. David Dunér till ett samtal om dessa frågor där också musik från Voyager kommer att framföras. Vid pianot sitter Johan Hugosson.

Varmt välkomna!

Under kvällen bjuds det på mingel med våra gäster, bubbel och tilltugg.

2019-11-15 19:00 till 21:30

2019-11-15 19:00 till 21:30