Friday at Odeum - Nationalismens gåtor

Grafik. Sofia Rydberg
Föredrag
Tema Nationalism

Hur uppstod nationalismen och hur kan vi förstå den idag? Vilka konsekvenser har den haft och varför är den återigen på framväxt? Kan musik vara nationalistisk? För att få svar på sådana frågor har Odeum bjudit in statsvetaren Ted Svensson för samtal med etnologen Lizette Gradén, historikern Henrik Rosengren och statsvetaren Catarina Kinnvall. Under kvällen får vi också lyssna till ensemblen Scania Consort som framför musik i några av barockens nationella stilar.

Under kvällen bjuds det på mingel, tilltugg och alkoholfri dryck.

--------- IN ENGLISH -----------

The riddles of nationalism

How did nationalism arise and how can we understand it today? What consequences has it had and why is it once again emerging? Can music be nationalistic? To answer such questions, Odeum has invited political scientist Ted Svensson, ethnologist Lizette Gradén, historian Henrik Rosengren and political scientist Catarina Kinnvall for a talk. During the evening we also get to listen to the ensemble Scania Consort which performs music in some of the Baroque national styles.

During the evening mingling, snacks and non-alcoholic beverages are offered.

Free entrance

2020-03-06 19:00 till 22:00