INSTÄLLT/ CANCELED Bland ruiner, gudar och krig

bland ruiner gudar och krig
BEETHOVEN 250 ÅR

KONSERTEN ÄR INSTÄLLD / THE CONCERT IS CANCELED

Akademiska kapellet kommer istället göra en videoinspelning med delar av konsertrepertoaren som sedan publiceras på Odeums hemsida.

_________________________________

Ett av Ludwig van Beethovens mest särpräglade och sällan framförda verk är den så kallade Fältslagssymfonin, eller som Beethoven själv namngav den, Wellingtons Sieg oder die Schlacht bei Vittoria. I verket hör vi musik skildra fältslaget mellan England och Frankrike 1813 i Spanien där kanoner förstärker ljudbildens upplevelse av krig och kamp. Missa inte en av Beethovens doldisar i verkkatalogen! På konserten, då även Beethovenuvertyrerna Atens ruiner, Prometheus och Egmont framförs, har vi Beethovenkännaren och förre konserthuschefen Åke Holmqvist som vår guide.

Akademiska kapellet

Dirigent: director musices Patrik Andersson