Midsommarvaka! Dansbaneelände och framtidsdröm

Midsommarstång
Grafik: Sofia Rydberg
Tema Nationalism

Hugo Alfvéns Midsommarvaka är Sveriges mest kända nationalromantiska orkesterstycke. Men vad är det egentligen som händer på vakan? Vem dansar och vem får stå vid sidan? Och vad sker när solen går ner och vinden brusar i skogen? Akademiska kapellet spelar Midsommarvaka och musik av två andra nationalromantiker, August Söderman och Kurt Atterberg. Med på konserten har vi musikvetaren och Alfvén-forskaren Tobias Lund som hjälper oss att pejla djupen i Alfvéns tondikt.

Entré: Ord. 120 kr, Student/pensionär/barn: 60 kr
Biljetter finns att köpa på Biljettbyrån, Bangatan 1, 046-13 14 15, ticketmaster.se eller i entrén 1 h innan konsertstart.

Biljettsläpp: 17 april

---------- IN ENGLISH -----------

Midsummer wake! Misery by the dance floor and future dream

Hugo Alfvén's Midsommarvaka (Midsummer Wake) is Sweden's most famous national romantic orchestra piece. But what exactly is going on in the wake? Who dances and who gets to stand by the side? And what happens when the sun goes down and the wind roars in the forest? The Academic Symphonic Ochestra plays Midsommarvaka and music by two other national romantics, August Söderman and Kurt Atterberg. In the concert we have the music scientist and Alfvén researcher Tobias Lund who help us to explore the depths of Alfvén's poem.

Admission: Ord. SEK 120, Student / pensioner / child: SEK 60
Tickets can be purchased at Biljettbyrån, Bangatan 1, 046-13 14 15, ticketmaster.se or at the entrance 1 hour before the concert starts.

Ticket release: April 17th

2020-05-16 17:00 till 18:15