Tonsättarnatt

Fredrik Schützer vid pianot
Fotograf: Petra Svensson, LIMUS
KULTURNATTEN PÅ ODEUM

Välkommen till en stämningsfull kvällskonsert under Kulturnatten, med den samtida svenska konstmusiken i fokus! Programmet bjuder på stor variation – från intensiva virtuosstycken till målande, klangsköna verk som manar till eftertanke. Dessutom ett konstartsöverskridande verk där pianisten också är skådespelare! Ett uruppförande av Lundatonsättaren David Riebe inleder konserten.

Fredrik Schützer är en Lundabaserad pianist som tog sin diplomexamen vid Musikhögskolan i Malmö 2016 och har framträtt som solist med bl.a. Malmö Symfoniorkester. Han har ett stort intresse för nutida pianorepertoar och har även i sitt arbete fokuserat mycket på publikkontakt och musikerns dramatiska roll på scen.

Konserten ges med stöd av Föreningen Svenska Tonsättare (FST) som grundades 1918 av ett trettiotal då verksamma tonsättare, bland andra Kurt Atterberg och Hugo Alfvén. I år firar organisationen sitt 100-årsjubileum med konserter över hela landet. Följ med oss ut i Tonsättarnatten!

Musik av Victoria Borisova-Ollas, David Riebe, Johan-Magnus Sjöberg och Staffan Storm.

FRI ENTRÉ

Föreningen svenska tonsättares logga