What is the word

Affisch What is the word
Liparella gästspelar på Odeum!

LIPPARELLA bildades 2008 i syfte att verka för att utveckla en nutida repertoar för barockinstrument och kontratenor. Sedan dess har ensemblen kontinuerligt initierat nya samarbeten och intresset är stort hos tonsättare att utforska spänningsfältet mellan barockinstrumentens klangvärld och ett tonspråk förankrat i vår egen tid.
Under de senaste åren har Lipparella genomfört ett flertal projekt som har haft fokus på relationen mellan text, musik och rum, där nya musikverk fått sin iscensättning i en konstform mellan konsert och musikdramatik.
För närvarande arbetar ensemblen med ett nytt verk av tonsättaren Christer Lindwall. Musiken ska ingå i en tredelad föreställning som bygger på text och koreografi av Samuel Beckett. För regin står Karl Dunér.

Lipparella är:

Louise Agnani, gamba

Mikael Bellini, kontratenor

Kerstin Frödin, blockflöjter

Anna Lindal, barockviolin

Peter Söderberg, teorb

Programmet:

QUAD II av Samuel Beckett (1981)

"what is the word" av Christer Lindwall (2019 uruppförande)

Fikonträdet av Lisa Streich (2016)

Läs mer om projektet på https://www.bellamusik.se/ongoing-projects/

Och reservera dina biljetter till föreställningen på Palaestra et Odeum här