Bli medlem i Lunds akademiska kör

Om kören

Lunds akademiska kör är med sina 50 sångare Odeums stora kör och leds av director cantorum Cecilia Martin-Löf. Kören, som 1927 bildades som damkör, är sedan 2007 en del av Odeum och ger årligen ett tiotal konserter såväl inom Odeums evenemangsserie som i andra sammanhang utanför universitetet. Kören medverkar också regelbundet vid universitetets akademiska högtider såsom professorsinstallationer och doktorspromoveringar och gör även då och då längre eller kortare turnéer. Repertoaren är varierad, men tyngdpunkten finns i den klassiska musiken för kör a cappella.

Kören repeterar måndagar kl. 18.30-21.30 samt några veckoslut under terminen.

Provsjungningar

I början av varje termin har du chansen att söka till Lunds akademiska kör. Du som söker har god vana att sjunga i kör. Förbered en sång att sjunga upp, med eller utan ackompanjemang. Om du vill ha ackompanjemang, så glöm inte att ta med noter i rätt tonart. På plats får du också ett kort a-vista prov samt göra omfångsövningar. Inkludera en kortfattad beskrivning av din musikaliska bakgrund och erfarenhet av körsång i ansökan.

Berätta kortfattat om din musikaliska bakgrund och körer du varit med i tidigare.
För att visa att det är en person som har fyllt i webbformuläret, ber vi dig att fylla i svaret på frågan nedan.
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Sidansvarig:

info [at] odeum [dot] lu [dot] se