Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Personal

Patrik Andersson

Bild på person som undervisar i dirigering.

Patrik Andersson är director musices vid Lunds universitet och föreståndare/prefekt för dess musikcentrum Odeum, samt dirigent och konstnärlig ledare för Akademiska Kapellet och universitetslektor i orkesterdirigering. Patrik har även givit ut läroböcker i orkesterdirigering: ”Orkesterdirigering. Partituranalys, gestik och ledarskap” (Studentlitteratur 2013) och ”Orkesterledning. Ledarskap, gruppsykologi och orkesterkultur i arbetet med orkestern” (Odeum/Lunds universitet 2015). År 2020 utkom han även med boken "Musik, mening och värde, Filosofiska perspektiv på en värld av eget slag" (Gidlunds).

Patrik Andersson har studerat musikvetenskap vid Lunds universitet och har avlagt examen i komposition och sångpedagogik. Vidare har han studerat orkesterdirigering vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Hans lärare i dirigering har varit bland andra Michel Tabachnik, Pierre Boulez och Herbert Blomstedt.

Kontakt: patrik [dot] andersson [at] odeum [dot] lu [dot] se

Cecilia Martin-Löf

Porträtt från Cecilia Martin-Löf. Foto.

Cecilia Martin-Löf är director cantorum vid Odeum och konstnärlig ledare för Odeums körer Lunds akademiska kör och Palaestra Vokalensemble.

Hon tog 2006 sitt diplom i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerat med professor Anders Eby som lärare. Hon har även examen som sång –och körpedagog samt studier i piano och orkesterdirigering bakom sig.

Cecilia strävar efter att i sitt arbete förena sin stora kärlek till litteratur, i synnerhet poesi, med körklangens rika färger och teknisk precision på högsta nivå. Cecilia hyser också en stor kärlek till den svenska folkmusiken, vilket bl.a. lett till att hon också studerat folklig vissång vid Malungs Folkhögskola. Vid sidan av musiken har Cecilia även studerat latin, italienska och lingvistik vid universitetet i Stockholm.

Cecilia har lett en lång rad körer, bland annat i Uppsala domkyrka, Norrlands nations kör Norrlandskören och KFUM:s kammarkör i Stockholm. Från 2002 till 2007 var Cecilia kormästare för Gävle Symfonikör, och under åren 2011-2012 chefdirigent för Danmarks Radios Flickkör.

Därutöver frilansar hon och har bl.a. haft uppdrag i fristående ensembler i Sverige, Danmark, Italien och Tyskland. Cecilia har också en självklar pedagogisk talang och undervisar gärna på masterclasses och fortbildningskurser för dirigenter runt om i landet och Europa.

Kontakt: 046-222 7213, mobil 0702-27 91 67, cecilia [dot] martin-lof [at] odeum [dot] lu [dot] se

Sylvia Lysko

sylvia lysko

Sylvia Lysko arbetar som kommunikatör med ansvar för bl.a. informationsspridning, webb och sociala medier.

Hon har bred kompetens inom projekthantering och genomförande av kulturprojekt med internationell erfarenhet vid olika kulturinstitutioner, främst i Tyskland och Polen.

Vid Lunds universitet arbetade hon senast med klimatutställningen ”Carbon Ruins” och är samtidigt projektkoordinator vid Inter Arts Center (IAC), konstnärliga fakultetens centrumbildning och plattform för konstnärlig forskning och utveckling. Hon studerade konsthistoria och romanska språk vid universitetet i Köln/Tyskland.

Kontakt: 046-222 7242, mobil 0721-45 40 84, sylvia [dot] lysko [at] odeum [dot] lu [dot] se

Tobias Lund

Porträtt från Tobias Lund. Foto.

Tobias Lund arrangerar Odeums offentliga föreläsningar om musik.

Sedan 2010 är Tobias huvudredaktör för Svensk tidskrift för musikforskning (STM). Tillsammans med Eino Tubin har han skrivit en bok om tonsättaren Eduard Tubin (Eduard Tubin, Stockholm: Atlantis 2011). Tobias forskar för närvarande om Hugo Alfvén, en forskning som han har presenterat i artikeln ”Hugo Alfvén som renässanstonsättare” i antologin Hugo Alfvén – liv och verk i ny belysning (red. Gunnar Ternhag och Joakim Tillman, Möklinta: Gidlunds 2012) och som också kommer att resultera i en biografi på Atlantis förlag (preliminär utgivning 2015).

2009 disputerade Tobias på avhandlingen ”Enthusiasm, Contemplation, and Romantic Longing: Reconsidering Schubert’s Sectional Songs in the Light of Historical Context” (Lunds universitet).

Vid sidan om forskningen är Tobias musikrecensent i Sydsvenskan, skriver programtexter åt Stockholms konserthus och fungerar som konsertpresentatör i olika sammanhang.

2007-2012 var Tobias kursansvarig för kursen Kammarmusikalisk interpretation som gavs i samarbete mellan Odeum och Avdelningen för musikvetenskap. 2009-2012 var han producent för Odeums evenemangsserie.

Tobias är medlem av forskningsnämnden vid Kungl. Musikaliska Akademien. Han är också amatörcellist och styrelsemedlem i Lunds Naturskyddsförening.

Kontakt: 046-12 10 27, mobil 0768-45 20 27, tobias [dot] lund [at] odeum [dot] lu [dot] se

David Riebe

Person sitter vid ett bord med notpapper framför sig. Foto.

David Riebe är inspicient vid Odeum med ansvar för lokaler och inventarier och kontaktperson vid utlåning av instrument och noter. 

David är också konstnärlig ledare för Lund Contemporary, en festival för samtida konstmusik som Odeum arrangerar tillsammans med flera lokala och regionala aktörer. Festivalen har ägt rum 2017 och 2019 och nästa festival planeras till februari 2021. Mer information: http://www.odeum.lu.se/LC

David är Lundabaserad tonsättare och musikvetare som studerat masterprogrammet i komposition på Musikhögskolan i Malmö för Luca Francesconi och Rolf Martinsson samt, under hösten 2014, vid Conservatoire National Supérieur Musique et Danse i Lyon för Michele Tadini och Philippe Hurel. Han vann andra pris i Uppsala tonsättartävling 2014 och tredje pris i kompositionstävlingen till Andrej Pertovs minne i S:t Petersburg 2016. Han har också tilldelats bl.a. Stims och Konstnärsnämndens stipendier samt Lunds kommuns kulturstipendium för sitt komponerande, och hans verk har vid flera tilllfällen uppförts både på hemmaplan och ute i världen.

David har tidigare, vid sidan av sin verksamhet som kompositör, varit orkester- och evenemangsassistent på Odeum och har även spelat i Akademiska kapellet ett antal år.

Kontakt: 046-222 7274, mobil 0725-71 76 19, david [dot] riebe [at] odeum [dot] lu [dot] se

Mattias Svensson

mattias svensson

Mattias Svensson är timanställd assistent som administrerar övningsmöjligheter för universitetets studenter. Han är även ansvarig för tillhandahållandet av repetitionslokaler till Odeums ensembler samt dukning vid större evenemang.

Kontakt: mattias [dot] svensson [at] odeum [dot] lu [dot] se

Kontakt / Hitta hit

Stor, röd tegelbyggnad med magnolior och fontän i förgrunden. Foto.

Besöksadress

Palaestra et Odeum
Paradisgatan 4, Lund
(ingång från Universitetsplatsen)

Postadress

Lunds Universitet, Odeum
Box 117 
221 00 Lund

Paket- och leveransadress

Lunds universitet, Odeum 
Sandgatan 5
223 50 Lund

Fakturaadress

Lunds universitet, Odeum
Box 188
221 00 Lund

Internpost

Hämtställe 31