Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Palaestra vokalensemble

Palaestra vokalensemble är en projektbaserad mindre kammarkör och leds liksom Lunds akademiska kör av Director cantorum Cecilia Martin-Löf. Kören består av 8-24 solistiskt skolade sångare och framträder såväl inom Odeums evenemangsserie som i andra sammanhang.

Kördirigering i aulan. Foto.

Ensemblen kännetecknas av stor konstnärlig upptäckarglädje och vilja att hitta både ny musik och spännande former för de framföranden och konserter vi gör. Det finns inom gruppen en stor flexibilitet att arbeta alltifrån enkelbesatt kvartett och upp till kammarkör på cirka 24 personer. Sångarna har mycket eget ansvar, och därmed också mångfaldiga möjligheter att påverka ensemblens projekt och produktioner. 

Medlemmarna består huvudsakligen av sångstuderande framför allt från Musikhögskolan i Malmö, men också andra yrkesverksamma och studenter från andra fakulteter.

Bli medlem

Palaestra vokalensemble tar in nya medlemmar efter provsjungning. Kontakta palaestravokal [at] odeum [dot] lu [dot] se

Att delta i kören

Som medlem i Palaestra vokalensemble deltar du projektvis, men du förutsätts så klart prioritera vår verksamhet. Naturligtvis finns tillfällen då du kanske inte kan och vi har en välutbyggd vikariepool vid dessa tillfällen. Kören är en i grunden icke arvoderad ensemble för dig som vill arbeta på en hög musikalisk nivå och har en stor både solistisk och kammarmusikalisk erfarenhet. Som medlem blir du också regelbundet erbjuden att medverka vid mindre solokonserter, eller sångjobb i andra konstellationer där ekonomisk ersättning kan utgå.

Palaestra vokalensemble arbetar i projektform varför repetitionerna inte sker varje vecka.

Kontakt

palaestravokal [at] odeum [dot] lu [dot] se

 

Medlemmar vårterminen 2021

 

Sopran: 

Linnea Nordenback
Alva Stern
Veronika Zadera
Andrea Tjäder
Sara Hjort

Alt: 

Sofia Thelin
Alice Aklaghi
Talia Galletto
Siri Arvidsson
Signe Olofsson
Lisa Hellmark

Tenor: 

Elias Fredriksson
Joar Sörensson
Mattias Svensson
Erik Annertz
Jesper Bengtson (tjl)
Erik Rönér

Bas: 

Henning Fredriksson
Lukas Gustafsson
Erik Stålberg
Philip Hartman
Simon Bergström