Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Palaestra vokalensemble

Palaestra vokalensemble är en projektbaserad mindre kammarkör och leds liksom Lunds akademiska kör av Director cantorum Cecilia Martin-Löf. Kören består av 8-24 solistiskt skolade sångare och framträder såväl inom Odeums evenemangsserie som i andra sammanhang.

Kördirigering i aulan. Foto.

Ensemblen kännetecknas av stor konstnärlig upptäckarglädje och vilja att hitta både ny musik och spännande former för de framföranden och konserter vi gör. Det finns inom gruppen en stor flexibilitet att arbeta alltifrån enkelbesatt kvartett och upp till kammarkör på cirka 24 personer. Sångarna har mycket eget ansvar, och därmed också mångfaldiga möjligheter att påverka ensemblens projekt och produktioner. 

Medlemmarna består huvudsakligen av sångstuderande framför allt från Musikhögskolan i Malmö, men också andra yrkesverksamma och studenter från andra fakulteter.

Bli medlem

Palaestra vokalensemble tar in nya medlemmar efter provsjungning. Kontakta palaestravokal [at] odeum [dot] lu [dot] se

Att delta i kören

Som medlem i Palaestra vokalensemble deltar du projektvis, men du förutsätts så klart prioritera vår verksamhet. Naturligtvis finns tillfällen då du kanske inte kan och vi har en välutbyggd vikariepool vid dessa tillfällen. Kören är en i grunden icke arvoderad ensemble för dig som vill arbeta på en hög musikalisk nivå och har en stor både solistisk och kammarmusikalisk erfarenhet. Som medlem blir du också regelbundet erbjuden att medverka vid mindre solokonserter, eller sångjobb i andra konstellationer där ekonomisk ersättning kan utgå.

Palaestra vokalensemble arbetar i projektform varför repetitionerna inte sker varje vecka.

Kontakt

palaestravokal [at] odeum [dot] lu [dot] se (palaestravokal[at]odeum[dot]lu[dot]se)

 

Medlemmar

Sopran
Andrea Tjäder
Finn Huang
Josephine Wastenson
Maja Lundberg
Veronika Zadera

Alt
Christina Willstedt
Elenoor Roovers
Malin Andersson
Marie Gisselsson-Solén 
Sofia Thelin
Sorcha Hughes

Tenor
Elias Fredriksson
Johan Linderoth
Joen Myrén
Olof Esbjörnsson
Staffan Solén
Theodor Uggla

Bas
Jakob Nordell
Josef Lindgärde
Linus Sjösten
Manne Krispinsson
Nils Annertz
Philip Hartman
Solomon Lau