Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lokaler

Röd tegelbyggnad med murgröna. Foto.

Palaestra et Odeum

Palaestra et Odeum uppfördes 1883 efter ritningar av Helgo Zettervall. Det är klassat som byggnadsminne och ägs av Statens Fastighetsverk. Byggnaden rymde ursprungligen gymnastiksal (palaestra) och musiksal (odeum). Efter en brand på 1980-talet ersattes gymnastiksalen av en hörsal, men Odeum fungerar fortfarande som ett musikens hus.

Kapellsalen

Kapellsalen i Palaestra et Odeum har fått sitt namn efter Akademiska kapellet, som repeterat här sedan 1883. Kapell är ett gammalt ord för orkester och namnet har alltså inget med kyrklig verksamhet att göra.
I Kapellsalen repeterar alla Odeums ensembler varje vecka. Kapellsalen är också en scen för föreläsningar och kammarmusikkonserter.

På Odeum finns också lokaler för Odeums personal och musikbibliotek. 

Läs mer om tillgängligheten till Kapellsalen här.

Kontakt / Hitta hit

Palaestra et Odeum byggnad. Foto.

Besöksadress

Palaestra et Odeum
Paradisgatan 4, Lund
(ingång från Universitetsplatsen)

Postadress

Lunds universitet, Odeum
Box 117 
221 00 Lund

Paket- och leveransadress

Lunds universitet, Odeum 
Sandgatan 5
223 50 Lund

Fakturaadress

Lunds universitet, Odeum
Box 188
221 00 Lund

Internpost

Hämtställe 31