Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Akademiska kapellet

Akademiska kapellet är Lundastudenternas egen symfoniorkester med ca 60 medlemmar. Dirigent och konstnärlig ledare är director musices Patrik Andersson. Akademiska kapellet grundades 1745 för att bidra med musik till universitetets ceremonier och är därmed landets tredje äldsta orkester.

Akademiska kapellet framträder i aulan. Foto.

Förutom att spela vid akademiska högtider ger Akademiska kapellet konserter med symfoniska verk inom Odeums evenemangsserie. Orkestern åker också regelbundet ut på turné och gästar andra universitet i Sverige och utomlands. Som medlem av Akademiska kapellet har du dessutom möjlighet att söka Odeums stipendier och att framträda som solist med orkestern.

Bli medlem

Orkestern tar in medlemmar efter provspelning vid varje terminsstart.

Här kan du ansöka om att bli medlem i Akademiska kapellet

Att delta i orkestern

Akademiska kapellet repeterar på onsdagar 19.00-21.30.

Kontakt

akadkap [at] odeum [dot] lu [dot] se (akadkap[at]odeum[dot]lu[dot]se)

Akademiska kapellets logga. Illustration.