Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunds akademiska kör

LAK
Lunds akademiska kör är med sina 50 sångare Odeums stora kör och leds av director cantorum Cecilia Martin-Löf. Kören bildades 1927 som damkör, men ombildades senare till en blandad kör för att kunna utöka sin repertoar. Sedan 2007 är kören en del av Odeum. Sångarna i kören är till största delen studenter och doktorander vid universitetet. Repertoaren är varierad, men tyngdpunkten ligger på den klassiska musiken för kör a cappella.

Kör
Grafik: Alexander Henriksson

Lunds akademiska kör ger årligen ett tiotal konserter såväl inom Odeums evenemangsserie som i andra sammanhang utanför universitetet. Kören medverkar också regelbundet vid universitetets akademiska högtider, såsom professorsinstallationer och doktorspromoveringar. Kören gör även regelbundet turnéer, så som till Kalifornien och Sydafrika.  

Som sångare i LAK är du en del av en unik gemenskap. En kör med hög musikalisk kvalitet, där också den sociala samvaron är viktig. Att sjunga i LAK är en höjdpunkt i det lundensiska studentlivet!

Bli medlem

Kören tar in nya medlemmar efter provsjungning vid varje terminsstart. Här kan du ansöka om att bli medlem i Lunds akademiska kör

Kontakt

lak [at] odeum [dot] lu [dot] se

Att delta i kören

Lunds akademiska kör repeterar måndagar under terminstid.

Följ gärna Lunds akademiska kör på Facebook

 

 

Sidansvarig:

Odeum

Lunds universitet

Box 117, 221 00 Lund

Telefon: 046-222 72 74

info [at] odeum [dot] lu [dot] se