Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunds Akademiska Kör

LAK
Lunds Akademiska Kör är en blandad kör med runt 50 medlemmar – de flesta studenter och doktorander i Lund och Malmö. Kören bildades 1927 som damkör, men ombildades 1948 till blandad kör. LAK är en del av Lunds universitets musikenhet Odeum. Dirigent och konstnärlig ledare är sedan 2007 Cecilia Martin-Löf.

Kör
Grafik: Alexander Henriksson

Lunds Akademiska Kör är med sitt 50-tal sångare Odeums stora kör och leds av Odeums kördirigent Cecilia Martin-Löf. Kören bildades 1927 som damkör, men blev senare en blandad kör för att kunna utöka sin repertoar. Sedan 2007 är kören en del av Odeum. Sångarna i kören är till största delen studenter och doktorander vid universitetet. Repertoaren är varierad, men tyngdpunkten finns i den klassiska musiken för kör a cappella.

Lunds Akademiska Kör ger årligen ett tiotal konserter såväl inom Odeums evenemangsserie som i andra sammanhang utanför universitetet. Kören medverkar också regelbundet med sång vid universitetets akademiska högtider såsom professorsinstallationer och doktorspromoveringar.

Kören gör även regelbundet turnéer. Sommaren 2008 reste LAK till Polen för att tävla i en internationell körfestival, och vann där under Cecilia Martin-Löfs ledning pris för bästa dirigent, bästa interpretation av polskt stycke och tävlingens Grand Prix. Därefter har kören gjort konsertturnéer till Berlin och sydtyska Würzburg.


Som sångare i LAK är du en del av en unik gemenskap, i en kör av hög musikalisk kvalitet, där också den sociala samvaron är mycket viktig. Många håller kontakten med kören och de vänner de funnit där långt efter att de själva lämnat sångarleden. Att sjunga i LAK är en höjdpunkt i det lundensiska studentlivet!

Kontakt: lak [at] odeum [dot] lu [dot] se

Att bli medlem

Lunds Akademiska Kör tar in nya medlemmar efter provsjungning vid varje terminsstart.

Kontakt: lak [at] odeum [dot] lu [dot] se

Att delta i kören

Lunds Akademiska Kör repeterar måndagar under terminstid.

Läs mer på LAK:s webbplats
eller Besök körens Facebooksida

Sidansvarig:

Odeum

Lunds universitet

Box 117, 221 00 Lund

Telefon: 046-222 72 13

sofia [dot] rydberg [at] odeum [dot] lu [dot] se