Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kulturnatten på Odeum

KULTURNATTEN PÅ ODEUM

 

Prova på dirigera kör

Har du närt en hemlig dröm att få vara den som styr klangen och ger impulsen? Nu har du chansen att under director cantorum Cecilia Martin-Löfs trygga instruktioner få stå framför Lunds akademsika kör och leka med musiken. Lämpliga sånger väljer vi på plats.

Kl 14.30-15.30
Kapellsalen, Palaestra et odeum
Fri entré

 

Är musik konst?

Director musices Patrik Andersson föreläser kring frågan huruvida musik är konst.

kL. 16.30-17.00
Kapellsalen, Palaestra et odeum
Fri entré

 

Palaestra Vokalensemble sjunger Frank Martins Mässa för dubbelkör

Frank Martin skrev Mässa för dubbelkör under första halvan av 1920-talet och känslan av mellankrigstiden känns tydligt av i verket. Odeums kör, Palaestra vokalensemble, är en projektkör med professionella och semiprofessionella sångare. Musiken är nästan mystiskt och väldigt speciellt! Passa på att insupa denna fantastiska konsert under Kulturnatten!

Kl. 19.30-20.00
Universitetshusets Aula
Fri entré

 

Tonsättarnatt

Välkommen till en stämningsfull kvällskonsert under Kulturnatten, med den samtida svenska konstmusiken i fokus! Programmet bjuder på stor variation – från intensiva virtuosstycken till målande, klangsköna verk som manar till eftertanke. Dessutom ett konstartsöverskridande verk där pianisten också är skådespelare! Ett uruppförande av Lundatonsättaren David Riebe inleder konserten.

Fredrik Schützer är en Lundabaserad pianist som tog sin diplomexamen vid Musikhögskolan i Malmö 2016 och har framträtt som solist med bl.a. Malmö Symfoniorkester. Han har ett stort intresse för nutida pianorepertoar och har även i sitt arbete fokuserat mycket på publikkontakt och musikerns dramatiska roll på scen.

Konserten ges med stöd av Föreningen Svenska Tonsättare (FST) som grundades 1918 av ett trettiotal då verksamma tonsättare, bland andra Kurt Atterberg och Hugo Alfvén. I år firar organisationen sitt 100-årsjubileum med konserter över hela landet. Följ med oss ut i Tonsättarnatten!

Musik av Victoria Borisova-Ollas, David Riebe, Johan-Magnus Sjöberg och Staffan Storm.

Kl. 21.30-22.30
Universitetshusets Aula
Fri entré

 

Läs mer om vad vi gör i vår evenemangsserie resten av året här

Sidansvarig:

Odeum

Lunds universitet

Box 117, 221 00 Lund

Telefon: 046-222 72 13

sofia [dot] rydberg [at] odeum [dot] lu [dot] se