Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kulturnatten på Odeum

KULTURNATTEN PÅ ODEUM

Glittrigt ljus i ett träd

Prova på dirigering 

Kom och fira Kulturnatten på Odeum! Hos oss får du prova på att dirigera orkester när delar av Akademiska kapellets stråkorkester radar upp sig för alla som någon gång velat prova på att vara orkesterledare. Director musices Patrik Andersson förklarar och ledsagar. 

Kl 16.00-16.45
Kapellsalen, Palaestra et odeum
Fri entré

 

Med flöjten som kikare - med Markus Tullberg 

Det sägs ibland att musikinstrumentet är en del av musikern och vice versa, men vad innebär det i så fall? Markus Tullberg är flöjtist och forskare i musikpedagogik, och denna Kulturnatt får vi höra honom tala om hur musiker och instrument hänger samman. Utgångspunkten är den flerklaffiga traversflöjten, en av den moderna tvärflöjtens föregångare. Genom Markus och kollegan Andreas Ralsgårds flöjtspel får vi också höra hur det kan låta när den flerklaffiga traversflöjten blomstrar i svensk folkmusik. 

kL. 17.00-18.00

Kapellsalen, Palaestra et odeum
Fri entré

 

Svensk folkmusik på två traversflöjter - Ralsgård & Tullberg

Andreas Ralsgård och Markus Tullberg upptäcker och förnyar den svenska flöjttraditionen. Det musikaliska uttrycket innefattar både intima vismelodier och spänstigt stämspel där instrumentens möjligheter utnyttjas fullt ut. De arbetar främst med traditionell repertoar med inslag av egna kompositioner och är albumaktuella med sin kvartett. Passa på att få ett smakprov! För information om ensemblen Ralsgård & Tullberg, se ralsgardtullberg.com

Kl. 19.00-20.00
Kapellsalen, Palaestra et Odeum
Fri entré

 

Mozarts Gran Partita - det vackraste som någonsin spelats? - Skånska Serenadensemblen

Skånska Serenadensemblen bildades förra året specifikt för att framföra kvällens stycke. Mozarts odödliga musik lockade duktiga instrumentalister från hela landskapet. Debutkonserten genomfördes dock utomläns i Sölvesborg i maj. 
Dirigent director musices Patrik Andersson

Kl. 20.30-21.15
Kapellsalen, Palaestra et Odeum
Fri entré

 

Gottes Zeit, kantat 106 - Bach & Forth

En gammal analys och några entusiastiska samtal i ett fikarum eskalerade för långt för att ignoreras. Det är bakgrunden till kvällens framförande av Bach kantat 106, Gottes Zeit, även kallad Actus tragicus. Ensemblen, bestående av tolv proffs och amatörer från Malmö och Lund, är nystartad med oklara planer för framtiden. 
Dirigent Joakim Casagrande

Kl. 21.45-22.15
Kapellsalen, Palaestra et Odeum
Fri entré

 

Läs mer om vad vi gör i vår evenemangsserie resten av året här

Sidansvarig:

Odeum

Lunds universitet

Box 117, 221 00 Lund

Telefon: 046-222 72 13

sofia [dot] rydberg [at] odeum [dot] lu [dot] se