Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Instrument och musikalier

Framsida från instrumentinventariet. Foto.

Odeums samlingen av musikalier sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Det äldre materialet är emellertid omhändertaget av Lunds universitetsbibliotek. Tonvikten har i stället kommit att ligga vid ”att sörja för en löpande utveckling och förnyelse av instrument och notbibliotek”, som det står i Odeums föreskrifter. 

De instrument som Odeum förfogar över är av högst varierande ålder och kvalité. En del av dem finns på plats i Kapellsalen medan andra deponerats vid Kulturen i Lund eller vid Scenkonstmuseet (f.d. Musikhistoriska museet) i Stockholm. Inte mindre än 55 instrument, huvudsakligen från 17- och 1800-talet finns vid Scenkonstmuseet, särskilt träblåsinstrumenten betraktas som unika.

Besök Lunds universitetsbiblioteket.

Läs mer om Kulturens samlingar - kulturen.com

Läs mer om Scenkonstmuseets samling - scenkonstmuseet.se