Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

#Odeum resonerar: Speltoken: Hugo Alfvén och rosens klang

Odeums byggnad med råd fönster. Foto

Odeums Director musices Patrik Andersson samtalar med musikvetare Tobias Lund om hans nya bok "Speltoken: Hugo Alfvén och rosens klang" och resonerar i synnerhet om Alfvéns symfoni nr 4 "Från havsbandet" som uruppfördes 1919.

Klicka här för att komma till videon på Youtube

Videon är textad på svenska.

Tobias Lund är disputerad musikvetare och producent för föreläsningar och panelsamtal vid Odeum. I sin forskning undersöker han hur musikens estetiska kvaliteter kan fungera som en latent eller faktisk kraft i historiska sammanhang präglade av sociala, politiska, religiösa och filosofiska mönster och konflikter. För närvarande håller Tobias på att avsluta en stor monografi om Hugo Alfvén med preliminär utgivning under senhösten 2021. 

För att se Tobias publikationslista, öppna Lunds universitets forskningsportal

#Odeumresonerar är en ny rubrik där olika personer bakom Odeums kulisser regelbundet belyser aktuella ämnen ur ett musikhistoriskt perspektiv.