Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vårprogram på Odeum!

Kollage med kvinna och orkester. Foto.
Lili Boulanger. Foto: Wikimedia / Höör Barock. Foto: Reinhard Wilting

Ser fram emot vårens program fyllt med konserter och samtal om musik!

Denna vår har vi inget övergripande tema för våra evenemang utan bjuder i stället på ett brett spektrum av kör- och orkesterkonserter, gästspel, lunchkonserter och samtal om musik. 

I mitten av februari kan den kärlekskranke gå på ”Valentinkonsert” (14/2) då Lunds akademiska kör gör ett gästspel på Skissernas museum. Hjärtevärmande musik utlovas! Längre fram gästas Odeums kör av Esbjerg Ensemble och operasångerskan Emma Sventelius i ett framförande av Edward Elgars sällan spelade ”The Music Makers” (28/4), här i en kammarversion för 10 musiker. Missa inte detta förunderliga musikstycke när det tar gestalt i director cantorum Cecilia Martin-Löfs händer.

I mitten av april kommer Höör Barock på besök med en konsert i Universitetsaulan (18/4), då vi bland annat får lyssna till musik av Antonio Vivaldi och Johan Helmich Roman. 

”Vad pågår i symfonin?” (4/4), frågar vi när musikvetaren Tobias Pontara gästar Odeum med en spännande föreläsning om hermeneutiska frågor kopplat till bland annat Johannes Brahms Symfoni nr. 3.

I slutet av februari startas också en ny serie upp, ”Oerhört”, där musikhistoriens mer chockerande och unika verk kommer att vändas och vridas på. En serie ämnad att löpa de kommande åren där musikvetaren Tobias Lund och director musices Patrik Andersson samtalar, exemplifierar och kontextualiserar. Först i tur är Igor Stravinskys ”Le Sacre du printemps”, eller Våroffer som den benämns på svenska (29/2).  

Det blir även två evenemang under våren som fokuserar på kvinnor i musiken: ”Den klassiska musikens kvinnor” (7/3), då flöjtisten Amanda Salonen Ripa och pianisten Signe Olofsson framför musik av Cécile Chaminade, Lili Boulanger och Sofia Gubaidulina, samt en Thursday Talk om ”Kvinnliga instrumentpionjärer” (25/4), då vi möter tre framstående musiker som alla har det gemensamt att de varit kvinnliga pionjärer inom respektive instrument och tradition. 

Till detta ett framförande av Richard Strauss mörka och förunderliga ”Metamorfoser” (17/3) och Akademiska kapellets ”Nordiska klassiker” (4/5) samt flertalet lunchkonserter. 

Varmt välkomna alla till Odeums evenemang under våren! 

Se hela Odeums evenemangsserie här.

Vårens program som häfte publiceras i slutet av januari 2024. Håll utkik på Odeums hemsida under våren för uppdaterad information.