Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ändrat upplägg för Lund Contemporary p.g.a. Covid-19

Abstrakt illustration med koncentriska cirklar.

På grund av Coronapandemin har upplägget för Lund Contemporary, Odeums festival för nutida konstmusik, fått ändras. Festivalen planerades till 4-7 februari 2021 och ett antal evenemang kommer också att släppas i form av videor under februari månad. De flesta av festivalens evenemang flyttas dock fram till senare under året. Mer information om exakta tidpunkter kommer. Några evenemang har tyvärr fått ställas in helt.

Lund Contemporary 2021 är tredje upplagan av festivalen, en biennal för samtida konstmusik som arrangeras i samverkan med en rad lokala, regionala och nationella aktörer. Även om upplägget förändras i och med att stora delar av festivalen flyttas fram och andra delar blir digitala, ser vi vid Odeum mycket fram emot ett varierat festivalprogram: nyskriven musik, med tyngdpunkten på regionala tonsättare, kommer att varvas med bland annat panelsamtal och experimentella upplevelser med interaktiva inslag.

Medarrangörer av de olika evenemangen i årets festival är Musikhögskolan i Malmö, Svenska kyrkan, Musik i Syd, Körcentrum Syd, samt tonsättarkollektivet Hertzbreakerz. Konsertplatser kommer att vara Kapellsalen i Palaestra et Odeum, Skissernas museum, Lunds domkyrka och Lunds universitets historiska museum.

Årets festival kan genomföras bland annat tack vare generösa bidrag från Crafoordska stiftelsen, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Längmanska kulturfonden.

Läs mer om festivalen och festivalprogrammet här!

 

Lund Contemporary har tidigare arrangerats 2017 och 2019 och blev båda gångerna publiksuccéer med ca 1500 besök vardera.

 

Kontakt: David Riebe, konstnärlig ledare och producent för Lund Contemporary, david [dot] riebe [at] odeum [dot] lu [dot] se